Saturday, May 05, 2007

Lima

Na vier dagen als een oer-mens geleefd te hebben in de wildernis van Cordilla Blanca is de luxe van een stad als een warm bad. Lima ooit door de Spanjaarden gesticht als Ciudad de los Reyes, gaat officieel schuil onder de naam Lima Metropolitana. Met meer negen miljoen inwoners (1/3 van de populatie van Peru) is Lima een hoofdstad waardig.

Eenmaal gesettled in Miraflores, een fancy restaurant, bioscoopje en biertje verder voel ik me weer mens genoeg voor een city tour in de stadkern van Lima. Het historisch centrum (UNESCO) wordt gesierd door massale oud koloniale panden met sierlijke en idyllische patios en gecarfte houten balkonnen. Voor de sake-of-it nog een paar museums binnengelopen, een bustour gedaan en naar het uitkijkpunt San Perdo gegaan. Ben tot de conclusie gekomen dat uitkijkpunten en smog niet lekker samen gaan.

Het zuiden van Peru is te vergelijken met een city-tour in Parijs: "Volg het volk, en gij zult vinden". In polonaise-stijl volgen reisgidsen in Parijs elkaar van de Arc de Triomphe naar het Louvre en de Notre Dame, gevolgd door de Sacré Coeur met als uitsmijter de Tour Eiffel. Ook in Peru is er "stadswandeling" die alle bezienswaardigheden aandoet. In Zuid-Amerikaanse backpackers slang: The Gringo Trek. De komende weken laat ik mij leiden door de massa. Ica, Nazca, Arequipa, Colca Canyon, Puno, Lake Titicaca, Cuzco en als Peruaanse uitsmijter: Machu Picchu!

No comments: