Friday, October 05, 2007

Thats my boat...

Geen goedkoop tripje, maar wel een uiterst spectaculaire manier om richting "het einde van de wereld" te gaan. Navimag.com vaart met een veerboot een keer per week van Puerto Montt naar Puerto Natales. De veerboot navigeert door de smalle Patagonian Channels (sommige meer dan een kilometer diep) aan de westkust van Chile, waar de Andes bergketen opgaat in de Pacific Ocean. De florden, witte bergtoppen, enorme ijsgletsjers, de verschillende kleuren water, de duizenden en duizenden eilanden en de zonsondergang op de oceaan.... het had zo mooi kunnen zijn.




1. Puerto Montt
2. Castro
3. Chaiten
4. Puerto Chacabuco
5. Coihaiqu
6. Laguna San Rafael
7. Cochrane
8. Puerto Eden
9. Puerto Natales
10.Punta Arenas






De weergoden waren mij niet gezind deze dagen: dikke druppels, kleine druppels, druppels van rechts, druppels van links, miezer druppels, stortregen druppels.... de eerste twee dagen op de boot waren nat! Geen groene fjorden, blauwe kanalen, witte gletsers, of vuurrode zonsondergangen, er is maar een kleur die ovrheerst: lichtgrijs, dondergrijs, gebroken grijs en muisgrijs is het landschap! Zelfs windkracht tien komt nog even buurten op de open zee, maar in tegenstelling tot de trip naar Newcastle, staan mijn zeemansbenen solide op het dek.

Gelukkig heeft de pub op de boot gunstige openingstijden, zijn er voldoende flessen pisco soure aan boord en hebben Oscar en ik ook nog een vat wijn mee de boot op gesleept. Het is de meeste dagen aftellen tot 12 uur, en dan kunnen de kurken los: booze-cruise!

Drie nachten en vier dagen later stap ik zo`n kleine 2000 kilometer dichter bij Antartica van de boot: het einde van de wereld is in zicht....

No comments: