Saturday, October 20, 2007

Puerto Madryn

In principe hoef je Nederland niet te verlaten om Zuid Amerika te ervaren. We hebben dierentuinen, een raftbaan, Mexicaanse restaurants, een wereldmuseum, ski hallen, klimmuren etc. Toch kan geen dolfinarium in Harderwijk tippen aan de baai voor Puerto Madryn. Dit is Harderwijk is de ultiemste overtreffende trap!


Fly-ers en posters van walvis-spot-trips zien er altijd spectaculair uit. Springende walvissen afgezet tegen een subliem avondrood, alleen de surfbabe in bikini ontbreekt. F*cking utopia! De werkelijkheid is minder spraakmakend. Ooit betaalde ik op Vancouver Island in Tofino vijftig dollar om twee keer 1,5 meter grijze rug in het grijze water te zien: naar verluidt was het een walvis. Eigenlijk zijn dergelijke trips net Champions League wedstrijden, je gaat er lekker voor zitten en soms zie je negentig minuten naar niets te kijken en soms kom je ogen te kort. Deze keer was het bingo! Op enkele meters van de boot zwemmen walvissen van zo´n twintig meter, terwijl iets verderop een walvis met zijn vijf meter brede staart aan het pronken is. Verder op de kust ligt een kolonie zeeolifanten. Vergeleken met deze uitspatingen had Anne Frank een Micheal Jackson neusje. Terwijl een baby olifant nog nat achter de oren bedust zijn nieuwe wereld aan het bekijken is, zijn de pinquins druk in de weer. Heerlijk loopje hebben die gasten!

Een absoluut hoogtepunt in de fauna categorie en in dezelfde league als zwemmen met mega schildpadden & krassende overvliegende ara´s in de amazone zijn de vijf orca´s die langs de kustlijn voorbij springen. Te ver voor een foto, maar gebrand op het netvlies....

De dolfijnentour laat ik over aan de fans van Flipper. Mijn volgende, en voorlopig laatste bestemming voordat ik terug keer in Buenos Aires is Mar del Plata: Vamos a la playa!

No comments: