Thursday, July 12, 2007

Mendoza

Vijftien uur touren in de "vliegtuig-luxe" bussen van Argentinië doemt aan de horizon de Andes op. Aan de voet van de Andes ligt het land van de zon en de goede wijn: La Tierra de Sol y buenos Vino! Wijnstok na wijnstok steken af tegen de witte toppen van het Andes gebergte. Van oorsprong is deze regio een dorre woestijn, maar de eeuwen oude irrigatiekananen hebben van dit gebied een heus paradijs gemaakt. De vele bomen in de stad, de restautantjes & bistro`s en natuurlijk de wijnen en steaks maken van Mendoza een van de aangenaamste plaatsen van Argentinië.

Meer dan 70% van alle Argentijnse wijn worden geproduceerd in de Mendoza regio. Een wijntour is dus een zekerheidje. Samen met twee Canadezen op de fietsen gesprongen: Drink & Drive! De wijnen kletteren heerlijk tegen mijn gehemelte, met het zonnetje op het bolletje fiesten we de heel middag van wijnerij naar wijnerij. Het was een mooie volle en fruitige dag, soepel met een pittige afdronk `s avonds in de Irish Pub.

De laatste avond heb ik genoten van een Canadese gast, die een medium gebakte steak terug de keuken in stuurt en de ouwe baas vriendelijk doch dringend verzoekt een rauwe steak op zijn bord geserveerd te krijgen. De ouwe baas zei niets, keek de Canadees nog eens diep in de ogen en was binnen 45 seconden terug met een nieuwe bord. Damn, ik heb nog nooit iemand zo`n dikke homp rauw vlees zien wegwerken... en stug volhouden dat het lekker was: mooi!

No comments: