Wednesday, July 04, 2007

Buenos Aires

Sinds de val van de peso in 2001 is Buenos Aires in één klap van een van de duurste steden ter wereld, tot één van de goedkoopste gebombardeerd. De levensstandaard is echter nog westers hoog en deze stad is een waar paradijs voor de reiziger die na acht maanden zijn bankrekening van een mooie volle druif heeft zien schinken tot een miezerige krent. Er is geen betere tijd om Buenos Aires te bezoeken dan NU!

Buenos Aires (13 miljoen inwoners) heeft het beste van twee werelden te bieden. De status en uitstraling van een Mediteriaanse stad en de passie en hartstocht van Latijns Amerika. De boulevards in het centrum zijn gevuld met grote statige panden en kleine bistro´s & restaurants. De vele parken liggen uitnodigend bij en het winterzonnetje geeft deze miljoenenstad een warme gloed. Precies het type stad dat ik vroeger zelf bouwde met Sim-City!

De reputatie van de Argentijse steaks was mij al ter oren gekomen en eerlijk is eerlijk... Argentijnse koeien zijn absoluut `top nutch`! Mijn eerste steak is dik als een telefoonboek en zou gemakkelijk de keukentafel in Elst vullen. Dit zijn geen Sonja Bakker maaltijden.

Buenos Aires is een stad zonder echte bezienswaardigheden, maar verdient haar sharme aan de vele unieke wijken, met ieder een eigen identiteit: Recoletta, Palermo, Microcenter, Puerto Madero, Boca en San Telmo. De meeste dagen zijn gevuld met uren en uren door de stad geslenteren: van blok naar blok, langs winkels & boetieks, genietend van het ritme van de stad en kijkend naar de vriendinnetjes van Maxima (onze Lex heeft meer smaak dan ik dacht, Argentinië heeft de man wat te bieden...)

No comments: