Wednesday, July 18, 2007

Santiago de Chile

Chili: 43000 kilometer lang, van Antartische ijschotsen in het zuidelijkste puntje tot krukdroge woestijnen in het noorden op de grens van Peru. Wij beginnen onze Chili-experience in Santiago de Chile en gaan via Valparaiso, La Serena, Vicuna en San Perdo de Atacama richting Bolivia. De Chileense economie is bekend als één van meest solide van Latijns Amerika en de prijzen zijn er naar. Nog steeds geen 2,25 euro voor een biertje zoals in Nederland op een terras, maar ook geen hele kip in een restaurant voor 35 bolies zoals in Bolivia...

Santiago de Chili is een stad zoals er vele in Zuid Amerika zijn, zij het niet de locatie subliem is. In welke windrichting je ook kijkt, achter elke woonflat reist een witte bergtop. Wat betreft bezienswaardigheden kun je Santiago de Chili inplannen voor een half middagje. Veel beton en eigenlijk is alleen de begraafplaats een foto waard. Hier geen gaten in de grond, maar gebouwen ter grote als vakantiehuisjes die in Oost-Kappele voor grof geld van de hand zouden worden gedaan. Van oud klassiek tot mega strakke designs... het heeft wel wat!

Beloofte maakt schuld. Ooit in een donkere kroeg in Vancouver beloofte ik Dinka een bezoek in Santiago, en hier ben ik! Een mooi avondje volgt en het blijft top, om na Mexico, wederom gebruik te maken van het "Vancouver-netwerk".

Samen reizen is compleet anders dan in je eentje langs hostels & guesthouses slenteren, maar ik vind het super. Privé kamers, geen sleurpende Amerikanen aan het ontbijt of oppervlakkig gelul over politiek en soms zelfs een eigen wc: Reizen met Simone is heerlijk!

1 comment:

Simone said...
This comment has been removed by a blog administrator.